Ağzıma Kötü Koku Geliyor, Sonra İshal Oluyorum

- Ocak 08, 2017
snpsr
Ağız kokusu çok sık rastlanan bir problemdir. Ağız kokusu, ağızda kötü kokuların oluşması ve bu kokunun dışarıdan kişi ya da başkaları tarafından farkedilmesi halidir. Ağızda bir çok ölü hücre bulunmaktadır. Özellikle ağız temizliği ve diş temizliği yapılmadığı zamanlarda bu bakteriler artmakta ve ağız içinde kokuların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Tüketilen yiyecekler ve içecekler de ağızda kötü kokuların meydana gelmesine neden olabilir.



Ağız kokusu sorunu yaşayan kişiler, sosyal hayatlarında ve toplum içinde rahat hareketlerde bulunamazlar. Kişinin özgüven kaybına neden olabilen ağız kokusu beraberinde bir çok sorunu da getirebilir. Ağız kokusuyla görülen diğer sorunlar beraber incelenmeli ve ağız kokusunun nedeni detaylı bir şekilde araştırılmalıdır.

Ağız Kokusu ve İshal

Mide Rahatsızlıkları(Reflü)
Mide rahatsızlıkları sonucunda midede ekşime dediğimiz durum oluşur. Mide ekşimesi ise ağızda asitlerin birikmesine neden olur. Ağızda asitlerin birikmesi sonucunda ise ağız kokusu gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Özellikle reflü rahatsızlığı olan kişilerde, ağız kokusuna daha fazla rastlanmaktadır. Mide hastalıklarından kaynaklı ağız kokusu beraberinde ishal ve kabızlık gibi sorunları da getirir.
Eğer ağzınızın çok kötü kokmasıyla birlikte sık sık ishal rahatsızlığı yaşıyorsanız, bu durum mide hastalıklarının habercisi olabilir. Böyle durumlarda rahatsızlık ihmal edilmemeli ve en kısa sürede uzman bir doktora başvurulmalıdır.
Mide hastalıkları dışında ağzın kötü kokmasının bir çok nedeni olabilmektedir.
Yeterli Su Tüketmemek
Gün içinde yeterli miktarda su içmemek tükürük salgısını arttırır. Tükürük salgının artması ise kokuya sebebiyet veren bakterilerin artmasına neden olur. En az 1,5 – 2 litre su tüketilmesi ağız kokusunu önleyici bir davranıştır.
Ağız Temizliğinin Yapılmaması
Yemek yedikten sonra, ağız içinde yenilen yiyeceklerden parçacıklar kalır. Ağız içinde kalan yemek parçacıkları, bakteri oluşumunu tetikleyerek ağzın kötü kokmasına neden olur. Gün içinde her öğünden sonra dişlerin fırçalanması, bakteri oluşumunu azaltacağından ağız kokularının azalmasını da sağlayacaktır.
Alerjik Reaksiyonlar Sonucunda
Bazı kişilerde alerjiden kaynaklı burun tıkanıklığı ve bunun sonucunda rahat nefes alamama gibi problemler yaşanır. Bu durum da ise ağız kuruluğu görülür. Ağız kuruluğu ise ağzın kötü kokmasına neden olur.
Kanser Hastalıkları
Kanser nedenli ağız kokusu sorunlarına her ne kadar pek rastlanmasa da kimi zaman ağzın kötü kokması kanser hastalıklarının belirtisi niteliğinde olabilmektedir. Kulak, burun ve boğaz bölgelerinde meydana gelebilen kanser rahatsızlıkları ağzın kötü kokmasına neden olabilmektedir.

ağız kokusu, ağız kokusu sebepleri, ağız kokusu nasıl geçer, ağızıma kötü koku geliyor, sonra ishal oluyorum, kötü koku
Sponsor Reklam spnsr

 



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın