Yumurtalik Kisti Bitkisel Çözüm (Tedavi) ?

- Ocak 17, 2017
snpsr
Tüm yumurtalık kistleri kötü huylu değildir. Çoğu vakit iyi huyludurlar sadece dayanılmaz karın ağrısına neden olabilirler. Bu yazımızda kistlerin türleri hakkında informasyon sunarken ek olarak geleneksel bitkisel ilaçları kullanarak belirtilerden iyi mi kurtulabileceğinizi açıklayacağız. Daha fazlası için okumaya devam edin.



Biliyor Muydunuz?

“Medical Disability Advisor” göre, yumurtalık kistlerinin %30’u tertipli adet gören hanımlarda, %50’si düzensiz tane gören kadınlarda %6’sı menapoz sonrası hanımlarda görülmektedir. Polikistik over sendromu kadınların % 10’unda görülmektedir.

Yumurtalık kistleri yahut sıvı dolu keseler yumurtalıkların içinde veya yüzeyinde bulunabilir ve çoğu süre zararsızdırlar. Bunlar genellikle doğurganlık yıllarında görülmektedir. Fonksiyonel kistler kese açılmayıp yumurta özgür bırakılmadığında veya yumurtayı tutan kese erimediğinde doğar. Yumurtlama esnasında oluşan bu kistler birkaç hafta yada ay sonrasında kendiliğinden kaybolur. Bunlar zararsızdır ve ağrıya niçin olmaz.

Semptomlara neden olabilen Kistler:

-Endometriyoziste, rahim duvarını oluşturan doku vücudun herhangi bir başka yerinde çoğalır. Bu doku yumurtalıklarda da görülebilir. Bu hastalık tanısı konan kadınlarda “endometriyoma” olabilir.

-Kistadenomlar çoğu zaman yumurtalıkların yüzeyi üzerinde bulunan sıvı dolu kistlerdir.

-Dermoid kistler, öteki bazı vücut bölgelerinde mevcut olan dokular ile eşleşen dokular tarafından oluşturulur.

-Polikistik over sendromu olan hanımların polikistik yumurtalıkları vardır. Yumurta folikülleri olgunlaşır ancak yumurtayı özgür bırakmak için açılmaz ve bu kist oluşumu ile neticelanır.

Belirtiler:

-Şiddetli karın ağrısı ve pelvik ağrı
-Alt sırt ve uyluk ağrısı
-Anormal kanama
-Düzensiz periyotlar
-İlişki sırasında ağrı
-Kilo alımı
-adet dönemlerinde karın ve pelvik ağrı
-Meme hassasiyeti
-Karın şişmesi
-Bulantı, kusma
-Üriner sistemde fonksiyon bozuklukları
-Zayıflık
-Ateş
-Doğurganlık sorunları
-bağırsak hareketleri esnasında ağrı

naturel Çözümler:

Östrojen ve progesteron hormonları arasındaki dengesizlik folikül hücrelerinin muntazam fonksiyon görememesine bu da sonucunda kist oluşumuna yol açar. Bazen hipotiroidi yada diğer endokrin problemler yumurtalık kistlerinin oluşumuna katkıda bulunan faktörlerdir. Bundan dolayı, altta yatan hastalığın teşhis ve tedavisi çok önemlidir. İlaçlar ve doz kist ve belirtilerin boyutuna gore değişebilir.

-İyot alımını çoğaltmak:

İyot bakımından zengin gıdaları (iyotlu sofra tuzu, deniz sebzeleri, tarak, morina, karides, sardalye, ton balığı, yumurta, inek sütü, yoğurt) beslenmenize dahil etmek tiroid bezinin fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu kist oluşumu riskini azaltabilir.

-daha fazla sebze tüketmek:

“İtalya Farmakoloji Araştırma Enstitüsü” tarafından gösterilen çalışma raporlarına göre, tertipli olarak kırmızı et ve peynir gibi yüksek yağlı yiyeceklerle beslenen kadınların büyük miktarlarda yeşil sebze ve meyveler ile beslenen kadınlara gore yumurtalık kistleri geliştirmeye daha yatkın oldukları düşünülmektedir. Yani, hanımların sebze alımını arttırmaları gerekir. Vejeteryen beslenmeye ayak uyduramayanlar beslenmelerine yağsız etleri dahil edebilir. Bu yeni beslenme düzeni yeni kistlerin oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

-Potasyum bakımından varlıklı yiyeceklerden beslenmek:

Kist oluşumunun sebebi potasyum eksikliği ise potasyumdan zengin yiyeceklerden beslenmek faydalı olacaktır. Elma sirkesi potasyum açısından zengindir. Bununla birlikte muz, kişniş, taze dereotu ve kekik, zerdeçal, dul avrat otu kökü, kişniş, arnavut biberi ve sığır kuyruğu gibi bir çok öteki ot ve sebzeler potasyum eksikliğinden meydana gelen kistleri tedavi etmek için kullanılabilir.
Sponsor Reklam spnsr

 



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın